En els darrers temps, en el territori català, els pressupostos participatius joves s’han anat consolidant amb un comú denominador: més enllà de les característiques del procés de participació, s’ha considerat cabdal treballar la participació i la implicació dels i les joves, i alhora, a través de la vinculació dels i les mateixes joves en la implementació de les actuacions que han passat a la fase de votació del procés.
El context actual i les transformacions socials han potenciat els processos de participació ciutadana híbrids, en els que es combinen cites i esdeveniments presencials amb eines virtuals, per tal d’ampliar la participació ciutadana. L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, amb el suport de la Diputació de Barcelona, disposa de la plataforma Participa 311 (Decidim) Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.
Els pressupostos participatius joves de Santa Coloma de Cervelló 2022 tenen un pressupost total de 7.500 € de crèdit disponible. S’estableix un límit pressupostari de 1.500 € per proposta. Es preveu l’execució de les propostes de més a menys vots fins a esgotar el pressupost.
Qui pot participar?
Poden participar les persones joves de 14 a 29 anys (ambdós inclosos) empadronades a Santa Coloma de Cervelló.
El jovent de 14 a 16 haurà de vehicular les seves propostes a través d'aquest correu: cancarletes1@gmail.com
Quines són les fases?
Com han de ser les propostes?
Les propostes han de ser activitats, no poden ser o implicar inversions.
Ser realitzables tècnica i econòmicament en l’any d’execució del pressupost (fins a 31/12/2022) i no comprometre exercicis pressupostaris futurs.
Han de ser propostes d’actuacions que facin referència a qualsevol àmbit o tema de competència municipal.
Alhora les propostes han d’estar vinculades a les línies estratègiques del Pla Local de Joventut de Santa Coloma de Cervelló: Formació ocupacional, educació no formal, promoció de la salut jove, foment de l’esport, lleure, creació i experimentació (oci i cultura) i inclusió social i ciutadania (igualtat de gènere, solidaritat i medi ambient).
Tenir visió de ciutat, generant impacte al conjunt del territori.
No poden incorporar subvencions a entitats ni el finançament de projectes no municipals ja existents.
Han de regir-se per criteris d’inclusió social, igualtat de gènere, d’equitat, sostenibilitat, mediambientals i drets humans i estar dirigides al conjunt de joves del municipi.
Les propostes hauran d'ajustar-se a les recomanacions sanitàries vigents per la Covid-19, prioritzant activitats fetes a l’aire lliure, amb distància, mascareta, etc.
Han de ser valorables, viables econòmicament i incorporar un pressupost.
Han de ser activitats obertes de transformació social al territori, donant resposta a necessitats col·lectives, per tant, no poden ser activitats internes d’entitats i col·lectius juvenils.
Compartir